pühapäev, oktoober 26, 2008

üllatus

osalesin mängulisel võistlusel (mis minul küll pooleli jäi) ja tahtsin nüüd võitjat õnnitleda ja uuesti vabandada, et nii läks nagu läks. sain paraja üllatuse osaliseks: võitjat on võrreldud minu kui võistluste kehvemaga. hetkeks võttis sõnatuks. ma saan aru küll, et mitte igaüks ei ole õppinud pedagoogikat või psühholoogiat, aga kas elementeerne viisakus ei astunud vahele, kui inimene graafikuid joonistas (jajaa, lausa võrdlev graafik, kui sitasti läks Annul ja kui hästi võitjal)?
või need teised poolsada inimest, kes ka on osalenud ja tulemusi vaadanud, kellelgi pole hetkeksi pähe tulnud, et nii ei sobi? tundub, et mitte ja nii ma igaks juhuks seal ei maini midagi (vabandamise tuju läks üle), aga siin imestan küll.

27.10. lisan juurde selgituse: grupp inimesi ühes foorumis leppis kokku, et kõik kinnitavad sammulugeja vööle, kõnnivad suvi läbi ja iga nädal raporteerivad, palju samme tuli. mina katkestasin viimase kolmandiku peal.
mida mind konkreetselt häirinud graafik illustreerima pidi... pole aimugi. oli ka selline, kus parima ja halvima (seekord nimedeta) sammude kogusumma võrdlus. mis minu katkestamist arvestades oli eriti mõtetu, sest ei saa võrrelda võrreldamatut.

Sildid:

6 Comments:

Blogger Kajakas said...

jah, mu kujutan ette mida sa tunned :)
ja tean ka millest sa räägid :), aga seal on nii alalõpmata, solvumisi ja solvamisi tuleb algusaegadest peale ette.

26 oktoober, 2008 10:27  
Blogger Elsa said...

Mul pole küll aimugi, millest-kellest-misasjast on täpsemalt juttu, aga kirjelduse järgi vajub suu lahti küll. Sildistamine on üks nõmedamaid totrusi... nagu me kõik ei oleks inimesed ja ekslikult, ega poleks vahel mitte just tippvormis. Kuidagi huvitav viis küll mängulisi üritusi "populariseerida"....

26 oktoober, 2008 16:41  
Blogger Krista said...

Inetu lugu. Ega sa vist ei raatsi sellest üritusest lähemalt rääkida, aga oleks muidugi hea teada, milliseid mängulisi üritusi tulevikus vältida.. Kellele see kõnealune graafik siis lõpuks üldse vajalik oli või mida see omast arust näitama pidi:S

26 oktoober, 2008 20:57  
Blogger Maret said...

Oh appi ... lugesin Su lisakommentaari ja nüüd sain aru, millest jutt. Nõrk, väga nõrk ütlen mina. Ja see ei käinud kohe üldse Sinu vaid just nende teiste kohta.

28 oktoober, 2008 14:46  
Blogger Elsa said...

Lugesin ka kommentaare.
Ilus ja samas informatiivne olnuks see, kui graafikule oleks kantud nt nädala kaupa iga osaleja sammud. Oleks ehk põnevad graafikud jooksnud, kuidas kellegi sammumised oleks kõikunud. Siis aga võiks sellel juures olla inimestele antud koodid ja igale üksikule anda teada täpselt tema kood. Nii 1) oleks kõigile teada tema enda statistika; 2) oleks teada võrdlus teistega (nimeliselt pole seda ju vajagi!); 3) katkestamise korral oleks graafik läinud nulli ja olnuks selge pilt.
No ja tõepoolest - kui üldse midagi võrrelda, siis kogusummat saab tõesti vaid lõpetanutel, aga veelgi parem oleks võrrelda hoopis keskmist "nädalanoosi" - kannab päris erinevat infot :)

28 oktoober, 2008 14:58  
Blogger Annu said...

koodid on natuke äärmuslik, ega seal midagi salajast ju pole. aga eraldi välja tuuakse ikka kiiduväärsed saavutused, mitte halvim ja nimeliselt.

28 oktoober, 2008 17:28  

Postita kommentaar

<< Home