esmaspäev, aprill 27, 2009

kevadine müts



Burda 4/2009, peaõmbermõõt 48 cm


üks laps puhub seebimulle ja teine püüab neid.

Sildid: ,

kolmapäev, aprill 22, 2009

chanson en crochet 2 osa

sain valmis. õigemini, ei saanud valmis, aga enda tarbeks ma edasi ei tee. ülevalt on 4 rida puudu, alt 1. kui ma parema lõnga saan, siis teen kindlasti endale, aga mõnede muudatustega. see oligi proovivariandiks mõeldud.


kas on keegi, kes seda endale tahab? värv on eriline muidugi. ülemine serv 70 cm, alumine 145 cm, laius praegu 30 cm, aga materjali on veel ja saab pikemaks teha. 100% puuvillane, see ilma läiketa variant. ma lõpetaks sel juhul kenasti ära.
kui keegi ei taha, siis harutan üles ja kasutan kunagi millekski muuks.

Sildid:

teisipäev, aprill 21, 2009

kuidas ma püksid ära rikkusin

tegin mingi aeg tagasi püksid. väga mugavad, mõnusad. kahjuks panin nad pesusse. nüüd on sellised kortsud:




näete seda valget seal keskel? see on kõige hullem.
pesin ilmselt 40kraadises vees. pesust välja võttes püüdsin käega sirgu tõmmata, ei õnnestunud. lasin korra kraani alt läbi ja panin vanni kohale rippu, et sirgub ise. ei sirgunud. lasin ära kuivada ja üritasin pressida. ei mõjunud. nüüd olen ringi käinud sellise näoga, et peabki nii olema. natuke imelik on, aga püksid ise on mugavad jalas.
kas spetsialistidel on mingeid õpetussõnu, mis ma valesti tegin? äkki on mittepestav kangas?

Sildid:

esmaspäev, aprill 20, 2009

chanson en crochet

hakkasin tegema kodus olemasolevast materjalist (jah, seesama mis barett ja kaelus), lihtsalt et proovida, kas mulle meeldib ja kas aru saan. selgus, et ei saa. vähemalt siiani on minu meelest õigesti (14. rida):


vat nüüd läheb kummaliseks. näete, kuhu sambad lõpevad?


õpetuses kästakse skip the next (ch1, sc, ch1)group of sts mille ma meelsasti skipiksin, kui ma teda näeks (eelmisel real pole sellest sõnagi). ja edasi ei oska kuidagi: work cluster3 in 2nd ch of next ch5. mainitud next ch5 on pildil vasakul servas üksildase ühekorde samba ja lehekese vahel.

appi!

Sildid:

pühapäev, aprill 19, 2009

Bainbridge scarf



moodustab baretiga kolmplekti ja läheb millalgi Raplasse kingiks.
ega teid ju ei huvita, et ma alustasin kaks korda ringselt, miski läks jälle viltu ja vihastasin end seaks (ruik) ja tegin lõpuks laiupidi. mul on selline rumal komme, et kududes vaatan telekat ja siis kipuvad veidrad näpukad sisse tulema.
kui valmis sai, siis algul ei osanud kaela panna. võtsin siis õpetuse ette:D
kindlasti teen endale ka, nii mõnus lollikindel asi, saab vajadusel kinni siduda või lahti jätta, Ravelrys näeb ka erinevaid sidumisvõimalusi. ühendab salli ja kaeluse parimad omadused.

Sildid:

teisipäev, aprill 14, 2009

barett Springtime in Philadelphia 1 ja 2

võtsin maale minnes vardad ja lõnga kaasa. maal olles tuli idee barett ämmale kinkida.



teine variant muudatustega, lõng oli selle võrra jämedam.

Sildid:

esmaspäev, aprill 06, 2009

6,1

mul olevat kolesterool tsipa kõrge. "sööte palju rasvast sealiha" ütles arst etteheitvalt. "ja vähendage rasvaseid piimatooteid". ei söö, ausalt ei söö. meie kodus süüakse meelsasti kana ja kala. eriti just kana. ja kala.
korralikku liha meie kohalikus poes kahjuks (nüüd selgub, et õnneks) ei müüda ja nii ma siis teen muid toite. koort (nii rõõska kui haput) ma ei söö. võid ma ei söö. mitte rasvakartusest, mulle ei maitse lihtsalt. kohupiima ja jogurtit söön, aga mitte iga päev.
kui ma mehele helistasin, et minu rasvase toidu söömise ajad on nüüd möödas, oli ta tükk aega vait ja küsis lõpuks, kuidas saaks minust veel vähem rasvast süüa. et see olevat müstika. minu meelest ka. ma olen isegi süümekaid tundnud, et ma peaks sööma rasvlahustuvate vitamiinide ja kaltsiumi pärast rohkem rasvast.
(lapsed söövad iga hommik võiga putru ja igas supiportsus rohkelt hapukoort. juhuks kui keegi mu laste normaalse toitumise pärast muretseb).

lõpuks selgus, et juust on see, mida ma söön. söön jah, paar korda nädalas. tänagi on pizza peal.

Sildid:

reede, aprill 03, 2009

rumal pea

on ihu nuhtluseks. käisin täna hommikul tund aega lastega jalutamas. palja peaga. nüüd on külmavärinad. näis, kas läheb üle või läheb hullemaks.

Sildid:

kolmapäev, aprill 01, 2009

püksid valmis

Abakhani kaaluteksast (on see sõna? ma mõtlen, päris sõna?) tegin. proovin õhtusel jalutuskäigul ära, kas jalas ka püsivad. mul on nimelt kunagi juhtunud, et liigmadala värvliga teksad tulid käies jalast ära.
homme olen sunnitud linna minema ja avastasin, et esiteks ei klapi hästi mul varahommikused bussiajad ja teiseks on linnas poodides jälle päevad. ehk et linn on paksult täis rahvast. minul on vaja suuremat sorti heegelnõela, see on kuhugi kadunud ja kampsuni lõpetamine ootab selle taga.
mis veel? kevadet on õhus:D

Sildid: