laupäev, detsember 30, 2006

mida ma aknast nägin

avastasin aknast välja vaadates sellise omalaadse jõulukaunistuse. minu meelest on koera moodi:) kas sel perel tegelikult ka koer on, pole mul vähimatki aimu.

Sildid:

reede, detsember 29, 2006

uue versiooni proov

läksin sõrmikutele lõnga ostma (Oslo), aga õiget värvi polnud. muidugi sattusin ilusa värvi mõju alla ja ostsin sokilõnga.

esmaspäev, detsember 25, 2006

sokid lapsele


teine tundub pildil väiksem, tegelikult on küll ühesuurused. aga mis mind häirib, on see soki kuju. kuidagi veider, kas pole? tegin E.Aljasmetsa õpiku järgi...

reede, detsember 22, 2006

külajutud

ma elan suht väikeses kohas (~2000 elanikku), mis tähendab, et vanad olijad tunnevad isiklikult või kuulu järgi kõiki. no või peaaegu kõiki:)
paar päeva tagasi sain aru, et ma olen kurikuulus:
1) aasta tagasi kandsin last kandelinas, mis oli siin ennekuulmatu ja -nägematu asi. mulle astuti korduvalt ligi ja küsiti kurjalt, mis ma endast mõtlen, et last "lapi sees" vean. tegin siis selgitustööd, miks ja kuidas.
2) paar päeva tagasi läksin, laps süles, toariietes posti tooma. postkast asub esimesel korrusel välisukse kõrval. mulle tuli vastu meie trepikojas elav vanatädi, kes küsis, kuhu ma nii kerges riides lähen. mina, et posti järele. ja vanatädi tuli mu järel trepist alla, et veenduda, kas ma lapsega tõesti postkasti avan ega õue lipsa. pärast tatsutas üles tagasi.
3) paar päeva tagasi tulime lapsega poest, kui mind pidasid kinni kaks vanemat naisterahvast ja küsisid, miks ma last kiusan, ta väsib ära, kui peab nii palju käima. ja et "issand küll, milliseid inimesi on". selgituseks, et laps saab paari kuu pärast kaheaastaseks ja kuna asula on tõesti väike, siis jalutuskäik kestab meil tavaliselt tund.
ja nüüd iga kord, kui ma neid samu naisi näen, tõmban pingesse, et mis järgmiseks tuleb.

olgu teil ilusad pühad
millal ma midagi uut lisan, on teadmata, sest ma üritan bloggeri uude versiooni üle minna ja ma pole tehnika koha pealt just eriline taibu.

neljapäev, detsember 21, 2006

teine sõrmik

teine sõrmik ka valmis. keskmiselt siis üks sõrmik ööpäevas nii, et muud toimetused ja normaalne elurütm segamata. hädavajadusel jõuaks paari ühe päevaga valmis.
nüüd vaja uut lõnga osta ja üks paar veel teha.

kolmapäev, detsember 20, 2006

minu esimene sõrmik


nagu näha, on äsja valmis saanud. 3 samasugust tuleb veel teha. ja sõrmeotsad ei ole ununenud, kalamees tellis nii.

poisi esimene piparkoogitegu

pühapäev, detsember 17, 2006



jõulumeeleolu on minu jaoks kohal sellest hetkest, kui laps päevaunest ärgates kaunistamata kuuske toas nägi. koos riputasime ehted külge ja leidsime päkakate kingituse:)
veider valge "poodu" kuuse küljes on ingel lapse kingipakist. peaks ta vist mujale panema...

laupäev, detsember 16, 2006

SKS kingitus käes

no nii. sain täna hommikul pakiteate ja muidugi kohe krabinal järele.
pakis oli kott:

kotti ma soovisin kõige rohkem, aga ei uskunud, et keegi hakkab nii suurt asja tegema. või kui teeb, siis pisikese. aga see on selline avar kott, kuhu mahub nii mõndagi. täiesti täiuslik, just seda värvi sellise tegumoega mul vaja oligi.
sanga teen lühemaks, muidu ulatub kott mulle põlvini (tegija ise on äkki pikk inimene?).

koti sees oli sall:

sall on nii pikk, et ulatub üks tiir ümber kaela ja värvid on võrratud!! kusjuures ka ainult see sall oleks vaimustav kink olnud.

lisaks oli koti sees veel tikitud jõulukaart (ja loteriipilet):


nii ilus kingitus, aitäh sulle!!
pildid ei anna pooltki seda ilu edasi, ehk on sul endal ka pilte tehtud.
tegija arvamisel olin tõsiselt kimbatuses, aga nuhkisin googli abil ja leidsin ühe pildi:D. mis te teised arvate? (ma pärast ütlen, mis järeldusele ma ise tulin, aga kui mul on õigus, siis tegija muutis viimasel hetkel oma plaane).

reede, detsember 15, 2006

karu ja loovustuba


selle karu tõi beebikooli päkapikk täna lapsele. krõbisev ja särav ümbrispaber tundus huvitavam olema:)
täna oli ka loovustoa tund. poisil oli ammugi uneaeg, niiet tema pahurdas eemal, aga minul oli küll huvitav. aluspaberile joonistasime lund ja kuuske (vastavalt soovile näpu või pintsliga), peale raputasime kuusekarra puru ja kaneelipulbrit (mm, kui jõulune lõhn). siis anti igale lapsele ja mulle:) kolmnurgakujuline papitükk, millele mähkisime rohelise salvrätiku ümber, natuke niisutamist ja sai kuusekese. siis surus igaüks oma kuuse eelneva plätserduse sisse ja kuusk sai kaunistuse ka. no vaimustavalt lihtne ja ilus. ja lõhnav. peaks mõni päev uuesti proovima.
mina olen igatahes loovustoaga väga rahul, kahju ainult, et lapse uneaeg peale tuleb.

neljapäev, detsember 14, 2006

vanast uus

ostsin kaltsukast kampsuni (vat ei taibanud pilti teha) ja tegin mõlemast varrukast kotikese (lõng on elevandiluu valge kuldse keeeruga).
kott avatuna:



kott kinni tõmmatult:

sang tuleb edaspidi korralikum teha, aga täna õhtuks jääb selline.

elu esimene jõulupidu

lapsel siis, eks ole:)
päris kenasti pidas end üleval. ma eelnevalt kiitlesin kõigi ees, kuidas ta kunagi ei võõrasta, ja siis vana enda ees puges mulle selja taha. nii ongi meil olemas pilt, kus mina üksi kükitan naerdes jõuluvana jalge ees.
kingi võttis ikka vastu, see krõbises ja sätendas ahvatlevalt

minul on täna õhtul mereröövlite ja mere teemaline pidu. teisipäeval käisin Estoniast näki kostüümi laenamas, koju jõudes sain aru, et see näeb välja nagu öösärk, millele on vihmakeep peale tõmmatud. laval õige valgustusega on kindlasti efektne, aga mul tekkis selle kandmise suhtes tõrge. ostsin siis kohalikust kaltukast ühe veidra kleidi, parukas juurde ja eks ma üks damsel in distress siis olen.
ahjaa, pilt on selline valitud seetõttu, et ma ei paneks kunagi oma blogisse ühegi täiskasvanu pilti ilma, et ma luba küsiks. enda pilti, kus ma äratuntav oleks, ka ei pane. sama siis mu lapse kohta. meie perest on kass ainus, kelle arvamust ma ei küsi:)

laupäev, detsember 09, 2006

krt:(

tegin praegu kaks vasaku käe sõrmikut:( no tegelikult jõudsin pöidlani. olin omaarust jube kaval ja tegin korraga kahte, et muidu läheb meelest, kuidas ja kus kohast ja... sai siis mõlemad üles harutatud, sest suurevõitu sai kah, mõõdu võtsin pöidlakondist:(
kampsuneid on ikka palju lihtsam ja mõnusam teha. või salle. või mütse. või mida iganes muud.
ma lähen nüüd 101. korda sõrmikule silmuseid üles looma...



Your Birthdate: November 21



You're a restless rebel with an unpredictable nature.

Bright but unbridled, you tend to seek out wild experiences over new ideas.

People are frustrated by your great potential, but you love your unconventional life.

You're a heartbreaker. People get attached to you, and then you're gone.



Your strength: Your thirst for adventure



Your weakness: Not taking time for slow pleasures



Your power color: Hot pink



Your power symbol: Figure eight



Your power month: March




Your Birthdate: February 27



You are a spiritual soul - a person who tries to find meaning in everything.

You spend a good amount of time meditating, trying to figure out life.

Helping others is also important to you. You enjoy social activities with that goal.

You are very generous and giving. Yet you expect very little in return.



Your strength: Getting along with anyone and everyone



Your weakness: Needing a good amount of downtime to recharge



Your power color: Cobalt blue



Your power symbol: Dove



Your power month: September

reede, detsember 08, 2006

sussid

tehtud krist 68 õpetuse järgi:



modell püüdis kogu aeg fotokat haarata ja mina püüdsin eest ära põigeldes pilti teha.

kolmapäev, detsember 06, 2006

rasked valikud

kodusel inimesel on alati rõõm kodust välja saada, eriti, kui kutsutakse:) aga millegipärast on nii, et pool aastat on vaikus ja siis on ühele päevale mitmeid ahvatlevaid kutseid (sama teema on ennegi erinevatest blogidest läbi käinud).
asutuse jõulupidu lapsele ja kutse "kauaaegse linnateenistuja rinnamärgi kätteandmisele" on siis minul ühel päeval. õnneks mitte samal ajal, aga ikkagi tuleb natuke organiseerida. ilmselt ajan lapse uneajast üles, viin linna mehe juurde, ise raekotta, siis jääb paar tundi vahet, siis jõulupeole. lapse jõulupidu läheb otsapidi uneaja sisse, aga ma olen juba päevasest unest näpistanud... samas, hoolimata sellest, et ma loobun raekojast ja Ratase käepigistusest, võib laps ikkagi õhtul peol undama hakata.

olen natuke käsitööga ka tegelenud, lihtsalt asjad on viimistlemata, ei hakka enne pilte tegema. valmis on kaks kootud salli jõuludeks, lapsele kootud kaisukaru (beebikooli peoks paluti väike kingitus oma lapsele võtta), sussid.
plaanis on mehele klapiga sõrmkindad, eile otsisin mööda internetti tegemisõpetust, ma pole kunagi varem kindaid kudunud, nüüd siis kohe sõrmikud:).

siis avastasin, et paljud blogijad (eriti väljamaal) koovad ennastunustavalt sokke?! ja mitte nüüd jõulu eel, vaid aastaringselt, erinevad tehnikad kanna kudumiseks ja erinevad mustrid ja... mis värk selle sokitamisega on? ma ise pole eales sokki kudunud, võib olla seepärast ei saa aru. mul endal on olemas täpselt üks paar villaseid sokke, mis on kusagil sahtlipõhjas, juhuks, kui tuleb nii külm ilm, et vaja saapa sisse panna (viimased, ütleme, 5 aastat pole seda juhtunud). hulgim salle või kampsuneid, kasvõi kindaid ja mütse, sellest ma saan aru, valikut peab olema. aga sokid ei ole ju üldjuhul nähtaval, et need pitsilised või siiru-viirulised peavad olema? eksperimendi mõttes peaks ühe paari kuduma, siis näeks, milles see mõnu on:6

reede, detsember 01, 2006

Triinule triinu

kui ma SKS ankeedi kätte sain, oli paras ehmatus: ma ei olnud varem teinud ühtki asja soovituist:) labakuid hindasin kõige kergemaks teha. uurides kingisaaja blogi, tundus mulle, et ta ise eelistab kududa (ma võin vabalt ka eksida), seega valisin heegeldamise. ja et lõnga (100% meriino, pesta 30 kraadi juures) jäi üle, tegin lõpuks Triinule triinu. lõngaetikett oleks olnud muidugi viisakas kaasa panna, aga esimese viskasin ära ja teise kiskus laps tükkideks.
pildil poolik triinu meie unelt tabatud eluka peas